Wie zijn wij?

Wij willen ons graag even voorstellen: Jan en Petra Miché

Onze kennel, From the sanpowro, is ingeschreven bij de Golden Retriever Club Nederland (GRCN), en wij fokken uitsluitend volgens de regelgeving die deze kynologische rasvereniging heeft opgesteld.

Voordat wij overgaan tot het dekken van een van onze teven, doorlopen we een uitgebreid traject. Dit omvat onder andere deelname aan verschillende shows, het maken van HD/elleboog röntgenfoto's, jaarlijks oogonderzoek en een DNA-onderzoek. Pas wanneer alles tot een bevredigend en verantwoord resultaat heeft geleid, zoeken we naar een dekreu die in lijn ligt met onze doelstellingen: het voortbrengen van gezonde, mooie en vriendelijke Golden Retrievers.

Het fokken doen wij puur als hobby. Gezondheid, karaktereigenschappen en socialisatie staan bij ons hoog in het vaandel, maar esthetiek is ook belangrijk. We fokken hooguit één à twee nesten per jaar, zodat we er volledig voor kunnen gaan en er veel plezier aan kunnen beleven.

De bevalling en opvoeding van de pups vinden plaats midden in onze huiskamer, zodat ze alle gebruikelijke geluiden en indrukken meekrijgen. Dit zorgt voor een optimale socialisatieperiode, waarin menselijk contact een belangrijke rol speelt. Zowel de moederhond als de pups worden regelmatig ontwormd. Op ongeveer zes weken leeftijd krijgen de pups hun eerste inenting en Europese dierenpaspoort.

Als het weer het toelaat, mogen de pups regelmatig in onze tuin spelen om zo ook de geluiden van het buitenleven te ervaren. Dit hoort wat ons betreft bij de socialisatie.

Rond week 5 à 6 worden de pups gechipt en wordt de stamboomaanvraag ingediend bij de Raad van Beheer. Als alles volgens plan verloopt, zijn ze klaar om het nieuwe avontuur bij hun nieuwe eigenaars te beginnen.

Potentiële eigenaars zijn vanaf de geboorte welkom om kennis te maken met de pups. Kraamvisite is mogelijk na ongeveer twee weken, om mogelijke bacteriële besmetting te voorkomen en om de moederhond rust te gunnen. Gedurende deze tijd sturen we regelmatig foto's en filmpjes via WhatsApp. Na het kraambezoek kunnen eigenaars wekelijks langskomen om het nest te bekijken, omdat wij hen graag betrekken bij het proces.

Dit is een beknopte beschrijving van hoe wij het fokken ervaren en aanpakken. We hopen dat dit u aanspreekt om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende ontmoeting met zowel onze honden als met ons, om hopelijk uw wens voor een trouwe metgezel te vervullen.

Het is mogelijk om op een belangstellendenlijst geplaatst te worden, maar onze voorkeur gaat uit naar een eerste kennismaking bij ons thuis, liefst ruim voor de bevalling.

Onze kennelnaam is ontstaan door onze eerste goldens.

Dat waren:

SANDO de eerste letters :
SAN

POWER :
POW

ROXANNE :
RO

Dit geheel is de kennelnaam:
SANPOWRO.

De naamsgevers zijn door ouderdom inmiddels overleden maar zijn nog altijd in ons hart aanwezig.

Met vriendelijke groet:

Petra en Jan Miché
Schietlood 13,
8253 LG Dronten
Tel: +31 06 1789 8805
contact@sanpowro.nl